Aanbod

Cursussen Reiki; kan je zelf Reiki leren?
Je kunt Reiki leren door een cursus Reiki te volgen. Maar een beter woord is Reiki ontvangen. Want in deze cursus worden je energiekanalen weer geopend door een ‘afstemming’ op Reiki-energie waarna je de energie kan ontvangen, laten stromen en doorgeven. Verder wordt geleerd hoe je een Reiki-behandeling geeft aan jezelf en anderen. Voor een cursus Reiki heb je geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig. Ook je opleidingsniveau speelt geen rol. 

In een cursus Reiki I leer je jezelf en anderen te behandelen en krijg je de Reiki beginselen uitgelegd. Hieraan heb je in principe genoeg voor de rest van je leven. Deze cursus duurt 4 dagdelen en deze investering in jezelf vergt €150.

In een cursus Reiki II leer je Reiki krachtiger te geven, op afstand te behandelen en Reiki op mentaal of zieleniveau te geven. Deze cursus duurt ook 4 dagdelen en een investering in jezelf van €500.

Daarna kan je de beroepsopleiding volgen tot Reiki Master. Dit is een op maat gesneden opleiding en is een persoonlijke begeleiding van jou op je pad tot Reiki Master. Deze opleiding duurt minstens één jaar. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van bijvoorbeeld waar je staat in je ontwikkeling en in het leven, hoe lang je al Reiki beoefent, welke verbinding je hebt met Reiki, en welke vaardigheden je al hebt op het gebied van lesgeven en kennisoverdracht. Eén voorwaarde is dat je al enkele jaren Reiki hebt en jezelf dagelijks behandelt.


Ik geef cursussen volgens de richtlijnen van de vereniging Reiki Cirkel. Zie daarvoor een verklaring HIER.

"Time and timing", wanneer doe je wat?
Reiki komt op een gegeven moment op je pad. Alleen jij bepaalt wanneer het tijd is Reiki te gaan doen. De meeste mensen 'voelen' wel aan wanneer het blijkbaar tijd is een cursus Reiki te gaan doen. Wij hoeven dat alleen maar aan te horen en er dán voor je te zijn. Het is aan te raden tussen Reiki I en Reiki II vervolgens een jaar te nemen om alles goed te laten bezinken en te ervaren wat Reiki voor je betekent. Om vergelijkbare redenen raad ik je aan enkele jaren te nemen tussen Reiki I en een inwijding tot Reiki Master.

Reiki behandelingen 
Behandelingen worden door mij persoonlijk gegeven.
Behandelingen worden gegeven in Den Haag op Ypenburg Centrum. Maar wanneer iemand slecht ter been of bedlegerig is kan de behandeling ook thuis of indien gewenst, in overleg, zelfs in het ziekenhuis gegeven worden.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die variëren in tijd en kosten. Gemiddeld duurt een behandeling 1 à 1½ uur en het tarief daarvoor is €60. Bij alle behandelingen wordt gewerkt volgens het Usui Shiki Ryoho systeem.


Lid van Reiki Ryoho Foundation
Ik ben lid van de beroepsvereniging Reiki Ryoho Foundation.
Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de behandelingen mits de verzekerde een aandoening of kwaal heeft die in het verzekeringspakket valt én de behandelaar is aangesloten bij een beroepsorganisatie als de Reiki Ryoho Foundation. 

Maandelijkse Reiki behandelavonden
Als je Reiki hebt, dan kan je maandelijks een behandelmiddag bijwonen. Hier wordt de gelegenheid geboden Reiki uit te wisselen met de andere aanwezigen. Op zo'n middag geef en ontvang je dus Reiki. Tevens is er maandelijks een online sessie per Zoom, waarin ik de deelnmers begeleidt in een zelfbehandeling.