Superheld Reiki

De achtergrond van Superheld Reiki

In 2018 ontmoette ik Silvia Oliveira en João Magalhães. Zij zijn twee bevlogen Portugese Reikimasters, die zich sinds jaar en dag inzetten om Reiki te promoten en te verspreiden.

Silvia vertelde mij hoe zij op een dag een hyperactief kind op haar behandeltafel kreeg en hoe zij na vijf minuten al besefte: dit gaat niet werken. Naar aanleiding van deze ervaring dacht zij na over een creatieve manier om Reiki aan kinderen te geven, een manier waarbij kinderen zelf actief betrokken zouden kunnen worden. En zij bedacht een verhaal waarin Superheld Reiki een hoofdrol kreeg toebedeeld.

Zij oogstte zoveel succes met dit verhaal dat zij besloot het verhaal en haar manier van behandelen in een boek samen te vatten.

Ik was zo diep geraakt door het boek, dat ik ter plekke besloot het te gaan vertalen om het in Nederland en België onder de aandacht te kunnen brengen.

Voor meer informatie, zie de website superheldreiki.

Het verhaal van Superheld Reiki

Het verhaal gaat over de jongen Mikao, van 8 jaar oud, die gepest wordt op school en ’s avonds huilend in bed ligt. Dan op een avond verschijnt Superheld Reiki en Mikao wordt door hem meegenomen op een innerlijke reis langs de zeven chakra’s in zijn lichaam.

De chakra’s worden voorgesteld als kleine grotten die schoongehouden moeten worden en met elkaar verbonden zijn door de “levensrivier”, een innerlijke rivier waar iemands levensenergie door stroomt. Tijdens dit avontuur krijgt Mikao spelenderwijs uitgelegd waartoe de grotten dienen, wat hij zelf kan doen om deze schoon te houden en hoe hij bij zijn eigen innerlijke kracht kan komen en blijven. Daartoe krijgt hij hulpmiddelen aangereikt o.a. in de vorm van de op kinderen aangepaste vijf Reiki leefregels.

Het boek Superheld Reiki

Het boek is inmiddels uitgekomen en in alle boekwinkels te koop voor € 17,50.
Geïnteresseerden kunnen deze LINK gebruiken, die direct naar het boek in de webshop van de uitgever leidt.