Wie ben ik?

Ik ben geboren en getogen in Leiden en heb daar het grootste gedeelte van mijn leven gewoond en gewerkt. Begin deze eeuw ben ik in Den Haag (Ypenburg) gaan wonen.

Als klein kind worstelde ik al met vragen als: wie ben ik, waarom leef ik en wat bevindt zich achter de sterren. Deze existentiële vragen hebben mij op mijn spirituele pad gebracht. 

Mijn spirituele pad

Reiki is in 2001 in mijn leven gekomen. Deze spirituele healing-methode trof mij van het begin af aan zo diep dat ik besloot Reikimaster te worden en in 2004 ben ik dan ook door Carina Verhoeve ingewijd tot Reikimaster in het systeem van Usui Shiki Ryoho. Ik ben lid van de Reiki Ryoho Foundation, en van de Reiki Cirkel.

In 2002 begon ik aan de opleiding tot Gidswerker om mijn cliënten beter te kunnen begeleiden. Deze opleiding heb ik medio 2006 afgerond. Terugkijkend realiseer ik me dat ik mijzelf een groot geschenk heb gegeven. Niet alleen ben ik nu in staat anderen in hun ontwikkelingsproces liefdevol te begeleiden maar heb ik ook zelf, door steeds bewuster te worden, kunnen groeien. De inzichten die ik tijdens en na mijn opleiding mocht ontvangen maakte het mogelijk oude, angstige patronen los te laten en daardoor een vrijer en gelukkiger mens te zijn.

In 2003 kwam ik in aanraking met Een Cursus in Wonderen. Voor mij betekent dit boek een oneindige bron van inspiratie en een liefdevolle leidraad voor het dagelijkse leven.

Sindsdien verdiep ik me doorlopend in deze onderwerpen middels workshops, opleidingen, het bijwonen van bijeenkomsten, conferenties, etc. Ik ga voor de 'diepte'.

Dit alles vormt de spirituele basis voor mijn dagelijkse leven  tot op de dag van vandaag waarmee ik mijn bezieling kan uiten en leven.

Mijn bezieling

Mijn bezieling voor mijn werkzaamheden komt voort uit de overtuiging dat we in deze maatschappij meer en meer in de verleiding worden gebracht verder af te gaan staan van wie we werkelijk zijn, waardoor welvaart niet meer in de pas loopt met welzijn.

Ik wil mensen graag helpen door middel van Reiki cursussen en/of behandelingen, en door Gidswerk dan wel persoonlijke (spirituele) coaching. Ik wens iedereen toe bewust(er) te gaan leven zodat het plezier in het dagelijks leven weer terugkomt, het lichaam meer kan ontspannen en meer en meer contact gemaakt kan worden met het Ware Zelf. Of in andere woorden, dat body, mind en spirit in balans zijn.